Første stop, Stege

StegeHvad kan vi sige om turens første stræk? En hektisk morgen, hvor vi løb rundt om os selv, vaskede båd og forsøgte at ruste personel og materiel til det store farvel, som var sat i kalenderen fra 09.00-10.00. Vi var møre efter en lang periode med klargøring, sene aftener og høj puls, så batterierne var godt i bund.

Men da de første kendte ansigter viste sig på molen, kom smilene frem, for hold nu op en dejlig måde at begynde rejsen på. Det var overvældende og rørende med det store fremmøde, krammere, gaver, slik i bunker og ikke mindst det store farvel.

Der blev fældet en tåre eller to på La Vie, da vi tøffede ud af havnen med kurs mod servicekajen i Turborg Havn. Her fra vendte vi skibet mod syden for at bide skeer med Køge Bugt, den lille Biscay. Det blev nu en fredsommelig affære med motorsejlads, kaffe og blødt brød, og skuldrene faldt lige så stille ned på plads igen. Det blev også til et par timer for fulde sejl frem mod anduvningen til Bøgestrømmen, og det nye storsejl og den ansigtsløftede genua stod skarpere end nogensinde før.

Efter godt 12 timers sejlads og en vellykket gennemsejling af Bøgestrømmen, helt uden grundstødning, landede vi i Stege og slog lejr med optimistsejlerne. Vi sover i telt, Valdemar hænger ude med sejlerne, Sofie har allerede slået en klo i nogle jævnaldrende piger, og vi drikker kaffe og tøffer rundt i laveste gear, mens pulsen lige stå stille daler.

Nu begynder det at dæmre, at vi er på vej, ikke på sommertur, men på en lang rejse fuld af oplevelser, og vi nyder det og glæder os helt vildt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s