Femø, så kom søtøjet på

BøgestrømI skrivende stund tuder vinden henover den lille havn på Femø, og La Vie slår sig godt i tøjret. Men ungerne snorker i kahytterne, og der er wifi og kaffe på vej. Marie roder ude på fjernlageret, og det knitrer lovende i nogle poser. Der skulle vist også være en rom på vej, så alt er godt.

Vækkeuret startede dagen klokken 05.30 i Stege. Vi stak de søvnige hoveder op af lugen og konstaterede, at vejret var gråt, koldt og blæsende. Dertil kom, at den friske vind var modvind, og det var for meget af det gode, så vi bakkede tilbage i køjerne igen. Klokken 08.00 var billedet det samme, og selvom vi alle var godt trætte efter optimistlejren, smed vi fortøjningerne og sejlede af sted med det samme.

Lejren var i øvrigt en stor succes. Høj sol hver eneste dag, masser af sejlads, hygge, aftenbad, lejrstemning og rødvin i klubhuset, når der faldt ro over feltet og ikke mindst en langtur i optimist til gode gamle Nyord og retur. Valdemar er for alvor blevet vild med at sejle, så det er lidt ærgerligt, det skal pauses et år. Men projektet her lugter jo lidt af fisk, og vi pønser på at leje en optimistjolle eller lignende undervejs, hvor det kan lade sig gøre, og når vi mangler noget familieunderholdning.

Og et par ord om dagens sejlads. Der er meget lavt på vand på disse kanter, så sejladsen er noget frem og tilbage fra bøje til bøje i en koncentreret slalom mellem grundene. Men sejladsen i dag kan vel bedst betegnes som en transportsejlads med gråt vejr og en del hakken i bølgerne, da vi kom under Storstrømsbroen. Blandt turens højdepunkter kan nævnes en pose med berlinere, indkøbt dagen før i Brugsen, Sofie tabte endnu en tand – et mirakel, at hun stadig kan tage føde til sig, ungerne så to film, og styrmanden fik indviet den fulde offshore-mundering. Vi landede på Femø kl 14.30, hvor havnefogeden havde reserveret en langskibsplads til os.

Muligvis erklærer vi os indeblæst i morgen og lejer cykler, så vi kan komme en tur rundt på øen. Det er første gang, vi er her, og her er dejligt. Næste stop bliver Spodsbjerg, hvor tre nye batterier venter på os hos havnefogeden, og når de er på plads, og vinden aftager, så siger vi farvel til Danmark og sætter kursen mod Kiel.

One thought on “Femø, så kom søtøjet på

  1. Så vil vi kigge efter jer på Kielerkanalen, når vi kører over med toget søndag formiddag.
    Knæk og bræk og pøj, pøj med alt på turen.
    Knus Karen og Henning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s