Fra ankerliv i Muros til varme Vigo

VigoPyh, det er varmt her i Vigo, hvor vi har parkeret båden midt i byen. Burgerne er spist, kaffen serveret, og familien vegeterer dovent med diverse skærme. Skulle man gå ned og vaske op? Nej, sveden løber ved tanken alene. Vi har nu ellers været gode i dag og vandret rundt i de bakkede gader i Vigo, selvom det krævede lidt overtalelse at få ungerne mobiliseret. Vigo er en stor by, og det skulle vi udnytte. En oplader til kameraet, en dyne, da vi har kørt med bare tre de sidste uger, en slatten iPhone af ældre dato, der skulle have en bypass. Kedelig praktik, men her var chancen.

Nå men, vi travede rundt og fik set lidt af byen. Hyggelig, charmerende, stor og varm. Ellers må man sige, at besætningen har været lidt metaltræt i dag efter adskillige dage med fest og farver. Vi forlod blæsende Camarinas for efterhånden en lille uge siden og sejlede mod syd til den hyggelige by Muros med dertilhørende ankerbugt. Her lå vi fire nætter for anker side om side med Freedom og Vela med høj sol, klart vand, delfinbesøg omkring bådene, ja sågar en rokke kiggede forbi, badning, ræs i gummibådene grill på stranden, på bådene– kort sagt, det søde driverliv. Selv skolen fik vi klaret, selvom vi skal arbejde med begge børn for at klare de en til to timers daglig skole. De kunne høre hylene på de andre både.

Vi forlod bugten og Muros i går og sejlede i stille sommervejr den flotte tur ned til Vigo, hvor vi ankom i går eftermiddags. Freedom sejlede dog videre allerede her til morgen, så i dag har vi bare været os for første gang i virkelig lang tid. Et par hollandske sejlerbørn, der ikke har mødt andre børn siden afrejsen hjemmefra, har belejret os og kigget sultent på Valdemar og Sofie i håb om en lille legeaftale. Men interessen herfra er noget lunken efter adskillige uger i luksusselskab med de andre danske børn. Og allerede i morgen mødes vi med Freedom igen. Planen er at smide anker ved Islas Cies lige ved Vigo, som efter sigende skulle have verdens bedste strand, måske. Det undersøger vi i morgen.

Dagene på langturen går med luksusting – sol, strand, drinks, grill, badning, lækker sejlads og godt selskab. Og med hverdagsting. Skolen, som kræver fokus fra begge voksne en del diskussion, piben og brok. Så skal der provianteres, fyldes vand på, tømmes toilettank, tankes brændstof, fikses utæt toilet, planlægges sejlads, tjekkes vind, vejr og næste destination. Så selvom vi ikke går på arbejde, flyver dagene af sted. Vores langturseventyr rummer en form for hverdag, nu hvor vi har været undervejs i to måneder. Vi nyder det og mest af alt at være sammen alle fire

Nu vil vi undtagelsesvis forsøge at få hele familien tidligt i seng og måske endda tidligt op. Og så skal badedyrene luftes i morgen efter hele to dages pause.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s